Landelijke tuinen staan bekend om de rustieke en warme elementen waardoor ze ideaal zijn voor mensen die houden van gezelligheid in de tuin. Bloemen, zitruimtes, houten details of mooie tuinaccessoires: met een landelijke tuin kunt u verschillende kanten op. In dit artikel hebben wij, ter inspiratie, 5 mooie voorbeelden van landelijke tuinen en details onder elkaar gezet.

1. Landelijk én modern

Bij een landelijke tuin kunt u al snel denken aan een ruwe uitstraling. Wilt u toch liever een tuin die netjes oogt en niet alleen landelijk maar ook modern is? Dan is het een optie om mooie planten en bloemen te combineren met strakke lijnen. Deze strakke lijnen kunnen, net zoals het voorbeeld, terugkomen in de bestrating van de tuin.

landelijk en moderne tuin
Bron: ModernCountrystyle

2. Een hippe zithoek

Wilt u het liefst in de zomer én in de winter genieten van uw landelijke tuin? Dan is een zithoek een must. Door een zithoek te laten maken van hout en deze te decoreren met verschillende accessoires past het perfect bij het totaalplaatje. Met comfortabele kussens en geurkaarsen maakt u de hippe zithoek helemaal af.

hippe zithoek
Bron: WonenOnline

3. Extra veel groen

Groen, groener, groenst. Een landelijke tuin is niet compleet zonder mooie bomen, planten en bloemen. Hoe ‘natuurlijker’ de tuin eruit ziet, hoe beter het past in het landelijke concept. Vooral wanneer uw woning een rustieke uitstraling heeft is dit een erg mooie combinatie. De mate waarin u groen wilt opnemen in uw tuin is natuurlijk altijd bespreekbaar.

extra veel groen
Bron: RuggedLife.com

4. Een combinatie met riet

Heeft u uw wensen en eisen onder elkaar gezet en een beeld gecreëerd van hoe uw landelijke tuin eruit moet zien? Dan kan het geen kwaad om alvast inspiratie op te doen met dit sfeerbeeld. De grote, lichte tegels en het groen zien er prachtig uit in combinatie met de rieten details van de tuinmeubelen. Goed om te onthouden: riet en hout doen het altijd goed in een landelijke tuin.

combinatie met riet
Bron: Shabby Homestyle

5. Steigerhout en tegels

Voor de ondergrond van uw tuin geldt dat er verschillende mogelijkheden zijn. Zo kunt u kiezen voor grove, donkere stenen of juist voor een combinatie van een stenen bestrating en hout. Door twee verschillende ondergronden te gebruiken kan er ook makkelijk onderscheid gemaakt worden tussen de ‘zitruimte’ en de rest van de tuin.

steigerhout tegels
Bron: http://huizevizzini.blogspot.nl/2014/05/veranda.html

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit artikel of over één van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.