Heerlijk, het mooie seizoen voor de tuin is weer volop losgebarsten. Geniet jij ook zo van alles wat groeit en bloeit in je tuin? Als je een goed tuinontwerp als basis hebt dan zul je merken dat je van het vroege voorjaar tot laat in het najaar prachtige bloeiers in je tuin hebt waar je eindeloos naar kunt kijken. Weet je niet zeker hoe je zoiets aan moet pakken, neem dan een goede hovenier in de arm die jouw tuin netjes inricht en zorgt voor zo lang mogelijk plezier het hele jaar door. Wil je vast wat inspiratie op doen, dan vertellen we je hier meer over de tuintrends van 2019. Dit zijn de populaire lente planten die je écht in je tuin moet hebben staan!

Clematis

Clematis is een ideale plant voor wie van wat hoogte in de tuin houdt. Het is een klimplant, dus ideaal om bijvoorbeeld tegen een schutting aan te zetten. De bladeren blijven groen in de winter, in het voorjaar krijgt de clematis mooie, grote bloemen. Als je genoeg geduld hebt, zal je clematis tot wel acht meter hoog worden. Zet hem in de zon of in de halfschaduw en geef hem ruim water. Belangrijk is dat de grond lekker vruchtbaar is en goed vocht doorlaat.

Hortensia

De hortensia is een struik die in vrijwel elke tuin leuk staat. Je kunt hem in zoveel verschillende varianten krijgen, dat er altijd eentje voor jou bij is. De hortensia bloeit met grote bollen in wit, rood, roze of blauw. Je kunt de kleur zelf enigszins beïnvloeden door de grond kalkrijker of juist -armer te maken. Snoeien is niet zoveel nodig bij deze plant, verwijder in het najaar de dode stengels en zorg verder voor voldoende water. De struik kan wel anderhalve meter hoog worden en het beste groeit hij in de zon of de halfschaduw.

Japanse roos

De Japanse roos kun je in de volle grond in je tuin zetten, maar in een pot op je balkon of terras is het ook een prachtige struik om naar te kijken. De Japanse roos is groenblijvend, heerlijk toch? Dan hoef je in de winter dus niet tegen kale takken aan te kijken. Is het voorjaar eenmaal aangebroken, dan kun je genieten van roodroze bloemen met een geel hart in een struik die tot wel twee meter hoog kan worden. Zet de struik niet in de schaduw en zorg dat je voedingsrijke grond gebruikt. Snoeien hoeft bijna niet. Kortom, de ideale struik om het voorjaar mee in te luiden!

Het voorjaar wordt nog leuker met de juiste beplanting. Kies wat moois uit en geef kleur aan jouw tuin! Kun je wel wat hulp gebruiken of zoek je meer inspiratie? Neem gerust contact op om jouw wensen en de mogelijkheden eens te bespreken.