Wij merken op dat voor veel klanten de tuin een steeds belangrijker onderdeel van het huis wordt. Niet langer zien mensen de tuin enkel als een verlening van de woning. Nee, de tuin wordt steeds vaker en ook intensiever gebruikt. Het is een plek waarin we samenkomen, tot rust komen en heerlijk eten. Dankzij overkappingen en slimme tuinontwerpen kunnen we hiervan zowel in de zomer als in de winter genieten. Kiezen voor een tuinontwerp dat aansluit bij de wijze waarop u de tuin wilt gebruiken, is dan ook erg belangrijk. Kiest u bijvoorbeeld voor veel gras en weinig bestrating of wilt u juist een groot terras? Daarnaast is het belangrijk dat de bestrating past bij de sfeer en het doel van uw tuin. Geen inspiratie voor uw tuinbestrating? Wij zetten drie mooie voorbeelden voor u op een rij.

1. Gekleurde, mediterrane tegels

Nederlandse tuinen bestaan niet langer uit een terras, een grasveld en wat beplanting. Nee, kleurrijke en bijzondere tuinen zijn steeds vaker de norm. Pak daarom eens echt uit en kies voor gekleurde tegels met een mediterrane uitstraling. Deze felle, bijzondere tuinbestrating zorgt ervoor dat uw tuin direct een originele en zomerse uitstraling krijgt. Durf dus te kiezen voor kleur en leg bijvoorbeeld een azuurblauw terras aan. Hang een hangmat op en koop Mediterrane tuinmeubels. Zo heeft u dat echte vakantiegevoel altijd binnen handbereik!

2. Houten tuinbestrating

Toegegeven, bij bestrating denkt u uiteraard aan tegels en niet aan hout. Maar ook met hout kunt u een prachtig terras realiseren. Kies voor een stijlvolle look echter niet voor gewone vlonders, maar voor mooi gelakt donker hout. Door gebruik te maken van een lange latten, lijkt het alsof uw terras uit parket bestaat. Zo wordt uw tuin echt onderdeel van de woning. Bovendien combineert een houten bestrating prachtig met de planten en bloemen in uw tuin.

3. Subtiel natuursteen

Het kiezen voor tuinbestrating met natuursteen is sinds enkele jaren erg populair. De keuze voor natuurlijk ogende bestrating past helemaal bij de trend van meer groen en authenticiteit.  Doordat u natuursteen op een speelse en natuurlijke manier kunt aanleggen, past het helemaal binnen een tuinontwerp dat echtheid en natuurlijk gevoel moet uitstralen. Bovendien worden natuurstenen, in tegenstelling tot veel andere type tuinbestrating, met de jaren juist steeds mooier. Een ander bijkomend voordeel is het feit dat u met natuursteen alle kanten op kunt. Zo kunt u ze in alle maten, soorten en vormen kopen. Van strak en vierkant tot onregelmatig en grillig. Door de stenen wat verder uit elkaar te leggen, omringd met grind, krijgt u bovendien een mooi ruimtelijk effect.

Wilt u binnenkort uw tuin laten bestraten en zoekt u hiervoor een specialist? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden!