Het onderhouden van de tuin, voor de één is het hobby, voor de ander is het kommer en kwel. Zeker wanneer de grootte van uw tuin toeneemt en uw tuin onderhoudsintensief is ingericht kan het tuinonderhoud meerdere uren per maand in beslag nemen. Een aanzienlijke groep mensen geeft aan graag een tuin te willen, maar is niet altijd in staat om die tuin ook daadwerkelijk te onderhouden met als resultaat dat de tuin er na verloop van tijd niet uitziet zoals men dat graag zou zien. Gelukkig is er een oplossing: het uitbesteden van uw tuinonderhoud! In dit artikel vertellen we u waarom dat helemaal niet zo’n slecht idee is.

Een gebrek aan tijd

Een hele simpele maar toch veelvoorkomende reden is natuurlijk een gebrek aan tijd. Naast uw baan, een druk sociaal leven en nog wat andere verplichtingen staat uw tuin nu eenmaal niet zo hoog in uw prioriteitenlijstje. Dit is zeer begrijpelijk en komt vaak genoeg voor. Gelukkig is het uitbesteden van uw tuinonderhoud in zo’n geval een goede optie. Met slechts enkele uren per maand of per kwartaal ziet uw tuin er netjes en verzorgd uit zonder dat u zich hiervoor in het zweet hoeft te werken!

Basisonderhoud en vakwerk

U bent prima in staat om het basisonderhoud aan uw tuin te plegen maar helaas is dat niet altijd voldoende. Wellicht heeft u enkele bomen of struiken in uw tuin staan die eens in de zoveel tijd gesnoeid dienen te worden en waarvan het snoeien vakkennis vereist. Het op de juiste manier snoeien van bomen en struiken is namelijk van essentieel belang om het levensonderhoud te verlengen en het uiterlijk van uw begroeiing in een zo optimaal mogelijke staat te houden. In veel gevallen is een paar uurtjes onderhoud aan uw tuin gedurende een lange periode al voldoende om dergelijke resultaten te realiseren!

Fysiek

Wellicht bent u op een leeftijd waarbij het niet langer mogelijk is om zwaar werk in uw tuin te verrichten. Ook andere fysieke oorzaken kunnen hier natuurlijk een rol inspelen. Het uitbesteden van uw tuinonderhoud kan dan een goede oplossing zijn om toch te blijven beschikken over een levendige en mooie tuin zoals u die graag zou zien!

Wel de lusten niet de lasten

Een andere optie is natuurlijk dat u simpelweg graag geniet van uw tuin maar geen zin hebt om het benodigde onderhoud te plegen. Wij helpen u in dergelijke gevallen graag met de onderhoud van uw tuin zodat u ongestoord kunt genieten van een mooi verzorgde tuin.

Indien u op zoek bent naar een professionele hovenier die u het nodige werk uit handen kan nemen dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij van Hugo de Hovenier hebben jarenlange ervaring in de hoveniersbranche en bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen. Voor meer informatie of advies kunt u het beste even contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!